BLOG

Πανδημία: Στα ύψη η ζήτηση για πλαστικές και μπότοξ

Categories

Αν και η πανδημία έχει φέρει ανατρεπτικές εξελίξεις σε πολλούς κλάδους, παρατηρείται ραγδαία αύξηση της ζήτησης των πλαστικών επεμβάσεων. Συγκεκριμένα, η ζήτηση για λιποαναρρόφηση και μπότοξ έχει εκτοξευθεί. Γιατί όμως;

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθιζαν να απορρίπτουν τις πλαστικές επεμβάσεις ή το μπότοξ σκεπτόμενοι την αποκρουστική όψη αρκετών διασήμων, καθώς η νοοτροπία την οποία είχαν υιοθετήσει έλεγε πως οι χειρουργικές επεμβάσεις είναι άχρηστες και επικίνδυνες, οι γιατροί αναξιόπιστοι και τα αποτελέσματα μέτρια.

Τι τους έκανε τους ανθρώπους να αλλάξουν γνώμη;

Η πανδημία φέρνει τα πάνω κάτω και στην αποδοχή των αισθητικών επεμβάσεων. Η ζήτηση για πλαστικές και μπότοξ εκτοξεύθηκε κατά τη διάρκεια του lockdown. Σύμφωνα με τη Γερμανική Εταιρία Αισθητικής και Πλαστικής Χειρουργικής (DGÄPS), παρά το γεγονός ότι ο κόσμος δεν έβγαινε, εξακολουθούσε όμως να βλέπει το πρόσωπό του στο καθρέφτη και έτσι στο lockdown πολλοί αποφάσισαν να κάνουν κάτι για τις «σακούλες» κάτω από τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα τους. Ένα από τα πλεονεκτήματα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας είναι ότι οι κάθε είδους παρεμβάσεις μπορούν να καλυφθούν για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο κάτω από μια προστατευτική μάσκα.

Γιατροί στο Ντίσελντορφ διαπιστώνουν ότι πολλοί ενδιαφέρονται για λιποαναρρόφηση διότι πήραν περιττά κιλά κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Άλλοι πάλι, αξιοποίησαν την αναγκαστική παραμονή στο σπίτι για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους. Όπως λένε χαρακτηριστικά «οι ασθενείς έχουν τώρα περισσότεροι χρόνο να αφιερώσουν στο παρουσιαστικό τους».

Βλεφαροπλαστική και μπότοξ έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση

Σύμφωνα με την Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής στο Ντέγκερλοχ της Στουτγάρδης, ολοένα και περισσότεροι δάσκαλοι ή άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι συγκαταλέγονται στους ασθενείς. Δηλαδή άνθρωποι με σταθερό εισόδημα. Υπάρχουν ωστόσο και πελάτες που εργάζονται σε κομμωτήρια και κουρεία ή στην εστίαση. Εκτιμάται επίσης ότι πολλοί Γερμανοί διαθέτουν χρήματα σε αισθητικές παρεμβάσεις, που προορίζονταν για ακυρωμένα λόγω καραντίνας ταξίδια.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Εταιρία Αισθητικής και Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS) με έδρα την αμερικανική Πολιτεία Νιού Χαμσάιρ, η Γερμανία ανήκει στις χώρες με τις περισσότερες επεμβάσεις. Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Ιαπωνία, το Μεξικό, η Ιταλία, η Γερμανία, η Τουρκία, η Γαλλία, η Ινδία και η Ρωσία. Η πλειοψηφία των πλαστικών γίνεται σε γυναίκες, ενώ οι επεμβάσεις σε άνδρες υπολογίζεται σε μόλις 10%-15%.

Ποια είναι τα «Προβληματικά σημεία» για τους άνδρες;

«Προβληματικά σημεία» στους άνδρες θεωρούνται η κοιλιά, το στήθος και το προγούλι. Στη μόδα είναι για παράδειγμα η αισθητική παρέμβαση στους κοιλιακούς. Με το λεγόμενο «Abdominal Sculpting» αφαιρείται λίπος επιλεκτικά έτσι οι κοιλιακοί να φαίνονται γυμνασμένοι.

Παρατηρείται ότι οι άνδρες αποφασίζουν ταχύτερα από τις γυναίκες αν θα κάνουν μια αισθητική παρέμβαση, καθώς όταν οι άνδρες προσέρχονται στην κλινική για το πρώτο ενημερωτικό ραντεβού, έχουν συνήθως αποφασίσει τι, πως και πότε το θέλουν. Αντίθετα οι γυναίκες είναι πιο διστακτικές. Χρειάζονται περισσότερο χρόνο και αποφασίζουν, όταν αισθάνονται ότι δεν έχουν άλλες οικονομικές υποχρεώσεις, σύμφωνα με αναφορές των γιατρών της Γερμανικής Εταιρίας Αισθητικής και Πλαστικής Χειρουργικής.

Ο Πλαστικός Χειρουργός, Θάνος Κοντογιάννης είναι πάντα στη διάθεσή σας  στο 210 72 26 711 & 693 2210 070 για να σας ενημερώσει για τις σύγχρονες αισθητικές επεμβάσεις και να σας συστήσει την καλύτερη λύση, σύμφωνα με τις εξατομικευμένες ανάγκες σας.