BLOG

Αυξητική Στήθους – Μύθοι και αλήθειες

Categories
Αυξητική Στήθους - Μύθοι και αλήθειες

Η αυξητική στήθους είναι μια από τις πιο δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Όλο και περισσότερες γυναίκες υποβάλλονται σε αυτή για να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους. Η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να εφαρμοστεί και μετά από μαστεκτομή.  Για την επέμβαση της αυξητικής στήθους υπάρχουν πολλοί μύθοι και πολλές ερωτήσεις. Μάθετε όλη την αλήθεια για την επέμβαση και πληροφορίες σχετικά με αυτή από τον έμπειρο Πλαστικό Χειρουργό Θάνο Κοντογιάννη.

Αυξητική στήθους: Μύθοι και αλήθειες

Μύθος #1

Με την αυξητική στήθους δεν μπορείς να θηλάσεις.

Η αλήθεια

Μπορείς να θηλάσεις. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα γυναικών που θηλάζουν κανονικά έχοντας τοποθετήσει σιλικόνη στο στήθος τους. Επίσης, δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να υπάρχουν ενδείξεις ότι επηρεάζεται η ποιότητα του γάλακτος λόγω της ύπαρξης σιλικόνης.

Μύθος #2

Θα πρέπει να αντικαταστήσω τα ενθέματα μελλοντικά.

Η αλήθεια

Όχι απαραιτήτως. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να τα αντικαταστήσεις σε κάποια χρόνια. Η αντικατάσταση προτείνεται συνήθως, όταν παρουσιάζουν ινώδη κάψα(σκληρία και αλλαγή σχήματος του στήθους). Η εμφάνιση κάψας μπορεί να είναι επιπλοκή της επέμβασης και εμφανίζεται σε ποσοστά μικρότερα του 0,5% των περιστατικών ή όταν υπάρχει μεγάλη χαλάρωση του στήθους λόγω αυξομείωσης βάρους.  Σε άλλες περιπτώσεις η κάψα μπορεί να εμφανιστεί μετά από δεκαετίες.

Επίσης, έχεις τη δυνατότητα να τα αντικαταστήσεις με άλλα ενθέματα διαφορετικού μεγέθους, ανάλογα με την εικόνα που έχει το στήθος. Σήμερα τα εξελιγμένα ενθέματα σιλικόνης θεωρητικά διαρκούν εφόρου ζωής. Αυτό που πρέπει να γίνεται πάντα είναι μετά την παρέλευση τουλάχιστον δεκαετίας από το χειρουργείο να ελέγχονται τα ενθέματα με υπερήχους ή ψηφιακή μαστογραφία.

Μύθος #3

Η αυξητική στήθους αυξάνει την πιθανότητα καρκίνου στο στήθος.

Η αλήθεια

Μέχρι στιγμής καμία έρευνα δεν έχει αποδείξει κάτι τέτοιο. Πριν την επέμβαση απαιτείται σε κάθε περίπτωση εξέταση των μαστών με υπερήχους, ψηφιακή μαστογραφία κλπ., ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ύπαρξης καρκίνων.

Συχνές απορίες ασθενών σχετικά με την αυξητική στήθους

Από ποια ηλικία και μετά μπορώ να κάνω αυξητική στήθους;

Η χειρουργική επέμβαση στο στήθος είτε σαν αυξητική είτε σαν οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση πρέπει να γίνεται με την ενηλικίωση, μετά την ηλικία των 18 ετών , ώστε να έχει σχηματιστεί πλήρως ο αδένας.

Ποιες ασθένειες που έχω πρέπει να με αποτρέψουν από την επιλογή της αυξητικής στήθους;

Είναι πολύ σημαντική η γενική υγεία του ασθενή, όπως και σε κάθε άλλη επέμβαση. Προϋπάρχουσες παθήσεις του συνδετικού ιστού ή καρκίνος είναι αποτρεπτικές και αποτελούν βασική αντένδειξη. Πριν προχωρήσεις στην αυξητική στήθους, πρέπει να πραγματοποιηθούν όλες οι γενικές και ειδικές εξετάσεις που θα σου προτείνει ο γιατρός σου. Επίσης, είναι σημαντικό να ενημερώσεις λεπτομερώς το γιατρό για το πλήρες ιατρικό ιστορικό σου.

Ποιο σύμπτωμα μετά την επέμβαση πρέπει να με ανησυχήσει;

Ανησυχητικά σημεία μετά την επέμβαση, είναι το αιμάτωμα που εκδηλώνεται με πόνο, οίδημα και σκληρία στο στήθος. Επίσης, η ασυμμετρία στο στήθος οφείλεται σε κακή τοποθέτηση των ενθεμάτων. Με την πάροδο μηνών πιθανή είναι η εμφάνιση ινώδους κάψας που αλλοιώνει την εικόνα του στήθους και πολλές φορές συνοδεύεται από σκληρία στην ψηλάφηση και πόνο. Για οτιδήποτε ασυνήθιστο παρατηρήσεις μετά την επέμβαση, επικοινώνησε με τον θεράποντα ιατρό σου.

Θα μπορώ να κάνω μαστογραφία μετά την αυξητική στήθους;

Φυσικά και μπορείς. Η αυξητική χειρουργική διαθέτει στη φαρέτρα της πολλές μεθόδους βελτίωσης της εικόνας σας. Στόχος μας είναι η αύξηση του όγκου του στήθους σας σε τέτοιο βαθμό, ώστε να προκύψει ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.

Εάν ενδιαφέρεστε να υποβληθείτε σε αυξητική στήθους, απευθυνθείτε άμεσα στον έμπειρο Πλαστικό Χειρουργό Θάνο Κοντογιάννη. Ο πλαστικός χειρουργός έχει πραγματοποιήσει πολλές επεμβάσεις αυξητικής στήθους, εφαρμόζοντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές. Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε το ραντεβού σας και μάθετε τα πάντα για την αυξητική στήθους.