Διόρθωση ουλών

Η δημιουργία ουλής μετά από έναν βαθύ τραυματισμό είναι μία διαδικασία που προβλέπεται από τη φύση για την επούλωση των τραυμάτων, καλύπτοντας την περιοχή που είχε μείνει ακάλυπτη εξαιτίας τραύματος.

Για να εκτιμηθεί σωστά η ουλή σε κάθε περιοχή του σώματος ή του προσώπου είναι αναγκαίο να μελετηθεί εξ ολοκλήρου η ουλή ως προς το μέγεθος, την έκταση, το πάχος και το βάθος που έχει φτάσει. Άλλοι εξίσου σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή της θεραπείας είναι ο βαθμός αιμάτωσης της επιδερμίδας και η κατεύθυνση της ουλής στο σώμα. Τέλος, η ηλικία παίζει σημαντικό ρόλο στην επούλωση, η οποία είναι βραδεία όσο τα χρόνια περνούν.

Μία από τις πιο άμεσες, ασφαλείς και καινοτόμες θεραπευτικές επιλογές είναι τα εξελιγμένα laser που στοχεύουν στην αναδιαμόρφωση της προβληματικής περιοχής. Βασικό πλεονέκτημα των laser είναι η ταχύτητα επανόρθωσης και η δυνατότητα δημιουργίας νέου υγιούς δέρματος στην περιοχή που είχε δημιουργηθεί η ουλή.

Παράλληλα τα laser για ουλές προσφέρουν μια σημαντική ενίσχυση στην περιοχή, διορθώνοντας την ερυθρότητα και αναπλάθοντας το δέρμα, ενώ ο χρόνος ανάρρωσης είναι σαφώς μικρότερος από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο.

Ουλές ακμής

Οι ουλές ακμής είναι συχνές στις βαριές μορφές ακμής και η θεραπεία τους με laser εξαλείφει το πρόβλημα μετά από λίγες συνεδρίες. Ανάλογα με το πόσο ανθεκτικές ή όχι είναι στη θεραπεία οι ουλές, εξαρτάται και ο ακριβής αριθμός των συνεδριών που χρειάζονται.

Ρικνωτικές ουλές

Η συχνότερη αιτία εμφάνισης αυτών των ουλών είναι το έγκαυμα. Λόγω της φύσης τους εμποδίζουν την ελευθερία κινήσεων και η θεραπεία τους επιλέγεται ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος. Μπορεί να γίνει με τοπική ή ολική αναισθησία.

Εγκαύματα

Ακόμα κι αν δεν προκαλέσουν ουλές, τα εγκαύματα έχουν την ιδιαιτερότητα να καταλαμβάνουν μεγάλες επιφάνειες, οι οποίες διαφοροποιούνται από το φυσιολογικό δέρμα και η αντιμετώπισή τους συνιστάται κυρίως για αισθητικούς λόγους.

Λείανση ουλής με laser από τον πλαστικό χειρουργό

Το laser έχει την ικανότητα να λειάνει την ουλή, εξαφανίζοντας το εξόγκωμά της ή τον ουλώδη ιστό και ελαχιστοποιώντας το πρόβλημα. Η ουλή που δεν έχει λειανθεί με laser μπορεί κάτω από πλάγιο φωτισμό ή κάτω από τον ήλιο να φανεί άσχημη, διαταράσσοντας σημαντικά την εικόνα σας. Το laser δίνει τέλος σε αυτές τις σκιάσεις που μπορεί να δημιουργηθούν.

Κλείστε ραντεβού με τον πλαστικό χειρουργό για μια εξατομικευμένη εξέταση και μάθετε πώς φεύγουν οι ουλές από ράμματα, από ακμή ή από άλλους τραυματισμούς.