Μαστοπηξία

Η εικόνα που δίνει το πεσμένο/χαλαρό στήθος της γυναίκας οφείλεται συνήθως στην αυξομείωση του μεγέθους του πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη και στην εκφύλιση των στηρικτικών στοιχείων του μαστού.

Μπορεί να κάνετε γυμναστική και να βρίσκεστε σε άριστη φυσική κατάσταση, παρόλα αυτά το στήθος να παρουσιάζει πτώση. Η ανόρθωση στήθους είναι η μοναδική τεχνική που μπορεί στην ουσία να επαναπροσδιορίσει τη θηλή, τοποθετώντας την πιο ψηλά και επιτυγχάνοντας ανόρθωση μαστών και σφριγηλότητα.

Όταν η γυναίκα βρίσκεται σε νεαρή ηλικία, συνήθως λόγω μεγάλου όγκου παρατηρείται πεσμένο στήθος. Στην μέση ηλικία η πτώση στήθους είναι επακόλουθο ενός τοκετού, επειδή οι γαλακτικοί αδένες ατροφούν και το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του. Οι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση παρατηρούν μία φυσική πτώση στήθους λόγω της ατροφίας του στήθους.

Σε όποια ηλικία και να συμβεί, η ψυχολογία της γυναίκας επηρεάζεται έντονα, νιώθοντας σαν να χάνει κάτι από τη θηλυκότητά της και το ταπεραμέντο της. Με την εξέλιξη της πλαστικής χειρουργικής, πλέον η ανόρθωση μαστού είναι μία εύκολη και αποτελεσματική επέμβαση που μπορεί να κάνει κάθε γυναίκα. Οι νέες και σύγχρονες μέθοδοι προσφέρουν περισσότερα πλεονεκτήματα, εύκολη ανάρρωση, μικρές τομές, ενώ οι επιπλοκές σπανίζουν. Εκτός από το κλασικό χειρουργείο που θεωρείται η καλύτερη επιλογή για άμεση αποκατάσταση του προβλήματος, η ανόρθωση στήθους μπορεί να γίνει και με νήματα.

Η χειρουργική επέμβαση, που διορθώνει αυτό το στήθος, ονομάζεται μαστοπηξία και έχει σαν σκοπό, αφαιρώντας το δέρμα που περισσεύει χωρίς να επηρεάσει τον όγκο του στήθους, να το ανορθώσει και να το επαναφέρει στη σωστή του θέση δίνοντάς του επιθυμητό σχήμα και μέγεθος, ώστε να δείξει ξανά νεανικό και σφριγηλό.

Στην περίπτωση που οι μαστοί είναι μικροί και πεσμένοι και προκειμένου να δώσουμε τον σωστό όγκο στο στήθος βγάζοντας προς τα έξω την εικόνα ενός θηλυκού, επιθυμητού ντεκολτέ, η επέμβαση της μαστοπηξίας μπορεί να συνδυαστεί και με την τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης.

Για την επέμβαση της μαστοπηξίας απαιτείται γενική νάρκωση και η διάρκειά της είναι περίπου 2-2,5 ώρες. Συνήθως, δε χρειάζεται νοσηλεία, ενώ οι μετεγχειρητικές ενοχλήσεις είναι ανύπαρκτες έως ελάχιστες και οι τομές μοιάζουν με αυτές που γίνονται στη μειωτική μαστών. Για τα υπόλοιπα ισχύει ό,τι έχει αναφερθεί και παραπάνω στη μειωτική και ανόρθωση μαστών.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα στητό, σωστό σε όγκο και σε σχήμα στήθος. Τα σημάδια της επέμβασης βρίσκονται σε τέτοια θέση, ώστε να μη γίνονται εύκολα αντιληπτά από ένα τρίτο μάτι. Με το πέρασμα του χρόνου τα σημάδια φαίνονται ελάχιστα και παραμένει μόνο η εικόνα ενός καλαίσθητου, επιθυμητού στήθους. Η χειρουργηθείσα εξέρχεται από την κλινική φορώντας ένα συγκεκριμένο στηθόδεσμο επί 24ώρου βάσεως για διάστημα ενός μηνός. Σ΄αυτόν το μήνα πρέπει να αποφεύγονται κατά το δυνατό οι χειρωνακτικές εργασίες. Μετά το μήνα μπορεί να συνεχίσει τη ζωή της στους κανονικούς της ρυθμούς.

Καταλήγοντας, θα πρέπει να τονιστεί ότι είναι σημαντικό η επιλογή του ειδικού ιατρού να γίνει με προσοχή και σοβαρότητα και πάντα μετά από λεπτομερή συζήτηση του προβλήματος του ενδιαφερόμενου.

Ανόρθωση στήθους με ενθέματα σιλικόνης: Τι ισχύει;

Τα ενθέματα που μπαίνουν στο στήθος είναι ελαστικά και έχουν μία πολύ φυσική υφή, σαν τον ίδιο τον μαστό. Τα ενθέματα σιλικόνης είναι απολύτως ασφαλή όπως έχει βρεθεί σε τεκμηριωμένες έρευνες. Δεν ευθύνονται για καμία παρενέργεια και δεν αυξάνουν τον κίνδυνο για τον καρκίνο του μαστού ή άλλων αυτοάνοσων νοσημάτων. Επιπλέον, δεν επηρεάζουν τον θηλασμό, αρκεί να έχουν εφαρμοστεί σωστά από τον γιατρό.

Η τοποθέτηση γίνεται κάτω από τον μαζικό αδένα και τον μυ της περιοχής. Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό, ενώ η εικόνα που προκύπτει είναι αρμονική, αφού είστε σε θέση να επιλέξετε το μέγεθος του ενθέματος.

Πόσο διαρκεί η επέμβαση;

Στην ανόρθωση στήθους το χειρουργείο διαρκεί περίπου 2 ώρες. Αν δεν γίνει ολική αναισθησία, με τη διαδικασία της υπνοχάλασης ο ασθενής έχει τις αισθήσεις του και είναι σε θέση ακόμα και να επικοινωνεί με τον πλαστικό χειρουργό.