Αυξητική ζυγωματικών

Όταν η ηλικία μεγαλώνει, η ανατομία του προσώπου αλλοιώνεται και περιοχές όπως τα ζυγωματικά δεν αποτελούν πια νεανικά χαρακτηριστικά. Η υφή του δέρματος διαφοροποιείται όπως και η ανατομία των οστών.

Τα τονισμένα, με γωνίες ζυγωματικά θεωρούνται ένα από τα πρωτεύοντα χαρακτηριστικά ομορφιάς στο πρόσωπο. Η αύξηση ζυγωματικών, είναι μία επέμβαση που μοιάζει πολύ καλή επιλογή στο πέρασμα του χρόνου. Μπορεί να γίνει είτε μεμονωμένα, είτε μαζί με άλλες.

Η επέμβαση γίνεται με την εισαγωγή ενθεμάτων σιλικόνης και πολύ μικρές τομές, οι οποίες δεν αφήνουν σημάδι. Ο γιατρός εξασφαλίζοντας την ασφάλειά σας, κάνει τομές ενδοστοματικά. Η αύξηση των ζυγωματικών ανήκει σε εκείνες τις επεμβάσεις που πολύ εύκολα συνδυάζονται με άλλες τεχνικές που αφορούν διάφορες περιοχές του προσώπου, όπως είναι η πωγωνοπλαστική, ρινοπλαστική, βλεφαροπλαστική.

Η αύξηση των ζυγωματικών μπορεί να γίνει με χειρουργική επέμβαση, χρησιμοποιώντας τοπική ή γενική αναισθησία. Η αύξηση των ζυγωματικών επιτυγχάνεται είτε με χειρουργική επέμβαση είτε με ενέσιμα υλικά.

Αυτό που κάνουμε είναι να τοποθετήσουμε ενθέματα σιλικόνης που έχουν το σχήμα των ζυγωματικών σε διαφορετικά μεγέθη, ανάλογα με τον όγκο που θέλουμε να έχουν τα ζυγωματικά. Αυτό έχει να κάνει με την συμμετρία και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου. Οι τομές μπορούν να γίνουν μέσα από το στόμα χωρίς να φαίνεται τίποτα ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τομή της βλεφαροπλαστικής.

Μετά την επέμβαση δεν χρειάζεται παραμονή στην κλινική. Θα υπάρχει ένα οίδημα για λίγες ημέρες το οποίο σταδιακά υποχωρεί ώστε μετά από μία εβδομάδα έως δέκα ημέρες θα μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς πρόβλημα ο υποβληθείς σε αυτήν την επέμβαση.

Εναλλακτικά, μπορούμε να αυξήσουμε τον όγκο των ζυγωματικών χρησιμοποιώντας ενέσιμα υλικά στο ιατρείο. Το αποτέλεσμα έχει διάρκεια περίπου ενάμιση έως δύο έτη.

Αύξηση ζυγωματικών με υαλουρονικό

Με την εφαρμογή υαλουρονικού οξέος στην περιοχή των ζυγωματικών το πρόσωπο αμέσως φαίνεται πιο υγιές. Με τις ενέσεις υαλουρονικού οξέος στα ζυγωματικά, η περιοχή αποκτάει περισσότερο όγκο, με απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.

Η ενίσχυση των ζυγωματικών με υαλουρονικό, γίνεται με λεπτή βελόνα και ως διαδικασία δεν είναι επώδυνη. Η προσθήκη γίνεται σε συγκεκριμένα σημεία στον υποδόριο ιστό και για την καλύτερη εμπειρία, μπορεί να εφαρμοστεί μία ειδική αναισθητική κρέμα.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα σε ορατά μετά από 2-3 συνεδρίες το πολύ. Η διάρκεια της δράσης του υαλουρονικού στα ζυγωματικά, μπορεί να φτάσει μέχρι τα 2 χρόνια!

Μετά τη θεραπεία με υαλουρονικό, είναι καλό να αποφύγετε το μασάζ στην περιοχή, την έκθεση στον ήλιο και να πίνετε άφθονο νερό.

Συχνές ερωτήσεις για την πλαστική στα ζυγωματικά

Από τι είναι κατασκευασμένο το υλικό των ενθεμάτων;

Τα ενθέματα αποτελούνται από συμπαγή σιλικόνη και είναι αποδεδειγμένα ασφαλή, αφού χρησιμοποιούνται πολλά χρόνια στην ιατρική. Τα ενθέματα είναι το κατάλληλο υλικό για αισθητικούς και επανορθωτικούς λόγους.

Είναι εύκολη η ανάρρωση μετά την αυξητική ζυγωματικών;

Δεν χρειάζεται να νοσηλευτείτε. Μπορείτε να πάτε αυθημερόν σπίτι σας. Τα οιδήματα στην περιοχή είναι λίγα. Η λήψη ενός κοινού αναλγητικού είναι αρκετή για να είστε ανακουφισμένοι. Μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας, όπως και στις δραστηριότητές σας, μετά από λίγες ημέρες.

Η επέμβαση είναι επώδυνη;

O ασθενής έχει την αίσθηση πίεσης στην περιοχή της επέμβασης λίγες μόνο μέρες μετά το χειρουργείο, γεγονός απόλυτα φυσιολογικό. Η ενόχληση είναι ήπιου βαθμού και δεν θα εμποδίσει τις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό;

Μετά την αφαίρεση των επιδέσμων, το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό και με τον καιρό βελτιώνεται και λαμβάνει την τελική μορφή σε ένα διάστημα 3 μηνών.