Υαλουρονικό οξύ

Διόρθωση ρυτίδων με υαλουρονικό οξύ

Τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη ανδρών και γυναικών που ενδιαφέρονται για την εμφάνισή τους εκτός από το botox, το υαλουρονικό οξύ. Πρόκειται για ανόργανη ουσία που δε δημιουργεί καμία παρενέργεια και με την οποία, εκτός των άλλων, μπορούμε να διορθώσουμε μικρές ρυτίδες στην περιοχή γύρω από τα μάτια, να τονίσουμε τα ζυγωματικά και να βελτιώσουμε, έτσι, την αισθητική της περιοχής.

Το Υαλουρονικό Οξύ είναι ενέσιμο προϊόν, το οποίο χρησιμοποιείται για να γεμίσουμε ρυτίδες έκφρασης γύρω από το στόμα, το μεσόφρυο, γύρω από τα μάτια, για να διορθώσουμε σημάδια ή τυχόν δυσμορφίες στο πρόσωπο.

Η χρήση του είναι ευρέως διαδεδομένη, ενώ τα αποτελέσματα της εφαρμογής του έχουν διάρκεια 10 έως 12 μήνες. Δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες μετά από μακροχρόνια εφαρμογή του.

Όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι και εδώ οι θεραπείες πρέπει να γίνονται από τον ειδικό γιατρό που είναι ο Πλαστικός χειρουργός ή δερματολόγος.

Στα τελευταία συνέδρια της αισθητικής χειρουργικής γίνεται όλο και περισσότερο λόγος για το ενέσιμο lifting. Στην ουσία, πρόκειται για συνδυασμό ενέσιμων θεραπειών botox που αφορούν σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό, καθώς και της χρήσης υαλουρονικού οξέος που βοηθά να σβήσουν οι ρυτίδες γύρω από το στόμα, να γεμίσουν τα χείλη και να γίνουν σαρκώδη, να σχηματιστούν έντονα τα ζυγωματικά και να τονισθούν οι γωνίες της κάτω γνάθου, βελτιώνοντας ή εξαφανίζοντας τη χαλάρωση στην περιοχή.

Ο συνδυασμός αυτός βγάζει την εικόνα ενός lifting που μπορεί να γίνει ιατρικό και έχει διάρκεια περίπου 6-7 μήνες.

Συχνές ερωτήσεις για την εφαρμογή του υαλουρονικού οξέος στην καταπολέμηση των ρυτίδων:

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ είναι μόριο γλυκοζαμινογλυκάνης, μία ουσία που την παράγει ο οργανισμός σε μεγάλες ποσότητες μέχρι τα 30. Από μία ηλικία και έπειτα οι ποσότητες αυτές αντί να παράγονται σε μεγάλους ρυθμούς αποδομούνται και καταστρέφονται, δημιουργώντας ρυτίδες και τα σημάδια που επέρχονται με την φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης.

Το υαλουρονικό οξύ που χρησιμοποιείται μέσω βελόνας για την αποκατάσταση και το γέμισμα των ρυτίδων προσώπου είναι εργαστηριακά παρασκευασμένο και χορηγείται άμεσα στο εσωτερικό της επιδερμίδας. Έτσι, επιτυγχάνεται η αποκατάσταση της σφριγηλότητας και του όγκου του προσώπου, ώστε να φαίνεται νεανικό.

Ποια είναι η διαδικασία έγχυσης;

Η περιοχή προετοιμάζεται για την έγχυση με αναισθητική κρέμα, ώστε το άτομο κατά τη διάρκεια της θεραπείας να έχει μια ευχάριστη εμπειρία. Η όλη διαδικασία δεν ξεπερνάει τα δέκα λεπτά.

Τι συμβαίνει τις πρώτες ώρες μετά τη θεραπεία;

Η έγχυση γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό. Σε αντίθεση με παλαιότερα, το υλικό κατασκευάζεται στο εργαστήριο κατ’ αποκλειστικότητα που σημαίνει ότι δεν προκαλεί αλλεργίες και δεν ευθύνεται για φλεγμονές. Η θεραπεία για το γέμισμα των ρυτίδων στα μάτια, στο μέτωπο και των ρυτίδων έκφρασης είναι πλέον απόλυτα προβλέψιμη και ασφαλής.

Μετά τη θεραπεία να περιμένετε ότι μπορεί να εμφανίσετε μία τοπική ερυθρότητα ή μικρή εκχύμωση, η οποία θα υποχωρήσει τις επόμενες ώρες μετά την εφαρμογή της.

Πόσο κοστίζει μια ενέσιμη θεραπεία υαλουρονικού οξέος;

Το κόστος για τη θεραπεία του υαλουρονικού οξέος σχετίζεται άμεσα με τον αριθμό των συνεδριών που χρειάζεται η κάθε επιδερμίδα.

Σε ποιες περιοχές μπορεί να εφαρμοστεί και ποια η διάρκεια του αποτελέσματος;

  • Στα αυλάκια που σχηματίζονται από τη βάση της μύτης μέχρι το έξω μέρος των χειλιών
  • Στις ρυτίδες στόματος
  • Στα χείλη
  • Στα ζυγωματικά
  • Στους μαύρους κύκλους
  • Στις ουλές από την ακμή

Τα αποτελέσματα διαρκούν έως και 1 χρόνο!