Ευρυαγγείες

Οι ευρυαγγείες αποτελούν ένα από τα πλέον συνηθισμένα αισθητικά προβλήματα. Πρόκειται για τα επιφανειακά διευρυμένα τριχοειδή αγγεία που διακρίνονται κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας, χάρη στο έντονα κόκκινο ή γαλάζιο δέρμα τους και εντοπίζονται στο πρόσωπο και στα κάτω άκρα.

Το ιδανικότερο θα είναι να προηγηθεί ένας έλεγχος των αγγείων από τον ειδικό ιατρό που είναι ο Αγγειοχειρουργός, ώστε να αποκλειστεί η πιθανότητα κάποιου μεγαλύτερου προβλήματος, ειδικότερα εάν εκτός από ευρυαγγείες φαίνονται και μεγαλύτερες μπλε φλέβες ή αν τα πόδια πρήζονται και πονούν.

Οι ευρυαγγείες αντιμετωπίζονται με τη βοήθεια των Laser ή με σκληρυντικές ενέσεις ή με συνδυασμό και των δύο. Συνήθως χρειάζονται 3-4 θεραπευτικές εφαρμογές από τον ειδικό ιατρό, πλαστικό Χειρουργό ή Δερματολόγο, με απόσταση 40 ημέρες η μία από την άλλη. Οι θεραπείες αυτές δε γίνονται το καλοκαίρι, γιατί ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει σημάδια στα σημεία που επεμβαίνει το Laser.

Τα laser αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις χρόνιες αισθητικές, αλλά και λειτουργικές διαταραχές που προκαλούν οι ευρυαγγείες. Χρησιμοποιώντας ειδικευμένα laser παλμικών χρωστικών σε συνδυασμό με laser υψηλής ισχύος, η εξειδικευμένη θεραπευτική αγωγή «σβήνει» τις ευρυαγγείες, ενώ παράλληλα, προστατεύει απόλυτα τον περιβάλλοντα ιστό και το δέρμα.