Αυξητική χειλιών

Σήμερα η απόκτηση  όμορφων ελκυστικών χειλιών είναι μια εύκολη διαδικασία στην οποία μπορεί να υποβληθεί οποιοσδήποτε θέλει να αλλάξει την εικόνα των χειλιών του. Η αυξητική χειλιών είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού η απόκτηση των ιδανικών χειλιών είναι αναίμακτη και ανώδυνη.

Τι είναι η αυξητική χειλιών;

Η αυξητική χειλιών είναι μια μέθοδος μέσω της οποίας αυξάνεται το μέγεθος των χειλιών, βελτιώνοντας πολλές φορές και το σχήμα τους. Η μέθοδος που χρησιμοποιείται μπορεί να είναι μη επεμβατική ή ελάχιστα επεμβατική. Όλες οι μέθοδοι με τις οποίες είναι δυνατόν να επιτευχθεί η αύξηση του μεγέθους των χειλιών είναι απλές και απόλυτα ανώδυνες. Όμως, βασική προϋπόθεση για την επιτυχία τους είναι η διενέργειά τους από έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό.

Με ποιες μεθόδους πραγματοποιείται η αυξητική χειλιών;

Η αυξητική χειλιών πραγματοποιείται με τρείς μεθόδους: αυξητική με έγχυση υαλουρονικού, αυξητική με χρήση ενθεμάτων ή με την εμφύτευση λίπους. Παλαιότερα η αύξηση του μεγέθους των χειλιών πραγματοποιούταν με την τεχνική V > Y. Πρόκειται για την χρήση προωθητικών κρημνών από την έσω πλευρά του βλεννογόνου του άνω και κάτω χείλους προς το ερυθρό των χειλιών. Όμως, σήμερα ο συγκεκριμένος τύπος χειρουργικής επέμβασης τείνει να εξαφανιστεί, λόγω του βαθμού δυσκολίας της επέμβασης και των μη αναστρέψιμων αποτελεσμάτων.

Σήμερα, η αυξητική χειλιών πραγματοποιείται αναίμακτα και με απόλυτη ασφάλεια με τις παρακάτω μεθόδους:

  • Έγχυση υαλουρονικού: πρόκειται για την πιο δημοφιλή μέθοδο αύξησης του όγκου των χειλιών. Το υαλουρονικό είναι ένα απόλυτα ασφαλές υλικό και εγχέεται στα χείλη ενέσιμα. Η διαδικασία διαρκεί από 5-10 λεπτά και το αποτέλεσμα είναι αναστρέψιμο, εάν και εφόσον δεν ικανοποιεί τον/την ασθενή. Η έγχυση πραγματοποιείται στο ιατρείο και είναι ανώδυνη, καθώς τοποθετείται αναισθητική κρέμα και επιθέματα πάγου.
  • Αυξητική με χρήση ενθεμάτων: η τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης στα χείλη προσφέρει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Τα ενθέματα σιλικόνης ονομάζονται permalip και τοποθετούνται στο χειρουργείο ή και στο ιατρείο με τοπική αναισθησία. Ο πλαστικός πραγματοποιεί δύο μικρές οπές στα χείλη και στη συνέχεια τοποθετεί τα ενθέματα σιλικόνης.
  • Αυξητική με εμφύτευση λίπους: η λήψη του απαραίτητου λίπους πραγματοποιείται συνήθως από την περιοχή της κοιλιάς. Μόλις ληφθεί υφίσταται ειδική επεξεργασία και στη συνέχεια τοποθετείται ενέσιμα με ειδικές κάνουλες.

Ποια από τις παραπάνω μεθόδους αυξητικής χειλιών προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα;

Η μόνη μέθοδος που προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα είναι η αυξητική χειλιών με τη χρήση ενθεμάτων. Βέβαια, μπορούν να αφαιρεθούν όποτε το επιθυμεί η ασθενής. Μόνιμα αποτελέσματα μπορεί να προσφέρει και η αυξητική χειλιών με τη χρήση αυτόλογων υλικών. Όμως, η μονιμότητα του αποτελέσματος επιτυχγάνεται σταδιακά, αφού μέρος του λίπους που εμφυτεύεται, απορροφάται από τον οργανισμό. Επομένως, για το επιθυμητό αποτέλεσμα η τοποθέτηση θα πρέπει να πραγματοποιείται σταδιακά. 

Τέλος, το υαλουρονικό οξύ δεν προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα. Για τη διατήρηση του αποτελέσματος χρειάζεται ανανέωση κάθε περίπου κάθε 12-16 μήνες.

Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για την αυξητική χειλιών;

Σε αυξητική χειλιών μπορούν να υποβληθούν γυναίκες αλλά και άνδρες που δεν είναι ευχαριστημένοι από την εικόνα των χειλιών τους. Όμως, σε κάθε περίπτωση οι προσδοκίες τους θα πρέπει να είναι ρεαλιστικές, αποφεύγοντας τις υπερβολές. Ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός μπορεί να σας χαρίσει ένα αρμονικό αποτέλεσμα  λαμβάνοντας υπόψιν τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

Πιο συγκεκριμένα, οι ιδανικοί υποψήφιοι για την αυξητική χειλιών θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον ένα από τα κάτωθι χαρακτηριστικά:

  • Μικρό μέγεθος χειλιών
  • Ασυμμετρία χειλιών
  • Απώλεια όγκου των χειλιών ή χαλάρωσή τους λόγω ηλικίας

Ποιο είναι το κόστος της αυξητικής χειλιών;

Το κόστος της αυξητικής χειλιών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αλλά κυρίως καθορίζεται από τη μέθοδο με την οποία πραγματοποιείται. Επίσης, το κόστος επηρεάζει και το είδος του προβλήματος που αντιμετωπίζεται, καθώς και ο βαθμός του.

Για να αποκτήσετε τα χείλη των ονείρων σας, απευθυνθείτε στον έμπειρο Πλαστικό Χειρουργό Θάνο Κοντογιάννη. Ο ιατρός εφαρμόζει τις πιο σύγχρονες μεθόδους αυξητικής χειλιών, χαρίζοντάς σας ένα όμορφο, και κυρίως φυσικό αποτέλεσμα. Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε το ραντεβού σας και να δείτε τα χείλη σας να μεταμορφώνονται.

Η αύξηση των χειλιών μπορεί να γίνει με υαλουρονικό, με εμφύτευση λίπους ή με τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης. Η αυξητική χειλιών με υαλουρονικό είναι η πιο διαδομένη μέθοδος που επιλέγεται  όλο και συχνότερα για την αύξηση του όγκου των χειλιών τόσο από το γυναικείο αλλά και το ανδρικό φύλο.

Το πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα εξαρτάται από τη μέθοδο με την οποία θα πραγματοποιηθεί. Πιο συγκεκριμένα, το υαλουρονικό οξύ θα πρέπει να επαναληφθεί περίπου 12 μήνες μετά την πρώτη έγχυση, για τη διατήρηση του αποτελέσματος. Από την άλλη, η χρήση ενθεμάτων σιλικόνης ή  εμφύτευση λίπους μπορούν να προσφέρουν μόνιμα αποτελέσματα.

Οι κατάλληλοι υποψήφιοι είναι αυτοί που δεν είναι ευχαριστημένοι με την εικόνα των χειλιών τους. Μέσω της αυξητικής χειλιών αντιμετωπίζονται τα μικρά χείλη, τυχόν ασυμμετρίες, καθώς και η απώλεια όγκου και η χαλάρωση που επέρχεται με το πέρασμα των χρόνων.

Το κόστος της αυξητικής χειλιών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Όμως, ο βασικότερος εξ αυτών είναι η μέθοδος με την οποία θα πραγματοποιηθεί.