Αποτρίχωση με Laser

Η αποτρίχωση αποτελεί την πλέον διαδεδομένη εφαρμογή των laser.

Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα είναι το πλέον διαδεδομένο αισθητικό πρόβλημα σήμερα. Ένα πρόβλημα, το οποίο οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες και ενδοκρινολογικές διαταραχές ή στη λήψη φαρμάκων.

Οι παραδοσιακές τεχνικές αποτρίχωσης όπως το ξύρισμα, το κερί και οι αποτριχωτικές κρέμες δίνουν στο πρόβλημα μόνο μια προσωρινή λύση.

Τα συστήματα ιατρικών laser υψηλής ισχύος είναι η σωστή πρόταση για μόνιμη, γρήγορη, ασφαλή και ανώδυνη αποτρίχωση.

Ο τρόπος είναι απλός: Μια λεπτή δέσμη φωτός διαπερνάει το δέρμα και φθάνει στον θύλακα της τρίχας όπου μετατρέπεται σε θερμότητα και τον καταστρέφει αφήνοντας, παράλληλα, ανεπηρέαστο τον περιβάλλοντα δερματικό ιστό. Κατά τη διάρκεια της αγωγής, μια εξειδικευμένη συσκευή Δυναμικής Ψύξης προστατεύει το δέρμα ψύχοντας την περιοχή και προσφέροντας επιπλέον ανακούφιση στους ασθενείς.

Η θεραπεία αυτή εφαρμόζεται σε όλες τις περιοχές του σώματος (πρόσωπο, λαιμό, χέρια, πόδια, πλάτη, μπικίνι, κ.λπ.) δίνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα. Αυτό που προσφέρουν οι θεραπείες με laser είναι ανάλογα με τον αριθμό των θεραπειών να καθυστερεί η εμφάνιση της τριχοφυΐας όλο και περισσότερο, μέχρι το σημείο να ξεχάσουμε το πρόβλημα.

Συχνές ερωτήσεις για την αποτρίχωση Laser

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται και πόσες θεραπείες χρειάζονται;

Η αποτρίχωση laser μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε σημείο υπάρχει ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Η αποτρίχωση μπικίνι και η αποτρίχωση προσώπου (μουστάκι) είναι από τις συχνότερες. Ο αριθμός των συνεδριών που χρειάζονται αφορά την κάθε επιδερμίδα ξεχωριστά και τις ανάγκες της. Το ίδιο ισχύει και για το αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να διαφέρει ανάμεσα σε μια σκουρόχρωμη επιδερμίδα και σε μια ανοιχτόχρωμη.

Ο τελικός αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστεί το κάθε άτομο, προκύπτει τελικά από την απόχρωση της επιδερμίδας, το πάχος και το χρώμα της τρίχας και τα επίπεδα των ορμονών, καθώς μπορεί να υπάρχουν ορμονικές διαταραχές.

Τι να περιμένω μετά την συνεδρία;

Είναι φυσιολογικό ένα ερύθημα μικρό στην περιοχή αποτρίχωσης. Παροδικά εξαφανίζεται τελείως.

Είμαι έγκυος. Μπορώ να κάνω αποτρίχωση laser;

Τους πρώτους 3 μήνες της εγκυμοσύνης αποφεύγεται η αποτρίχωση laser. Τους επόμενους μήνες, πάντα σε συνεννόηση με τον γιατρό μπορεί η γυναίκα να συνεχίσει τις συνεδρίες της.

Τι αποτελέσματα να περιμένω;

Οριστική απαλλαγή από την τριχοφυΐα δεν υπάρχει. Είναι όμως, βέβαιη η απαλλαγή του 80% της τριχοφυΐας από κάθε περιοχή εφαρμογής. Σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα ίσως χρειάζεται μία επαναληπτική συνεδρία τον χρόνο για τη διατήρηση του αποτελέσματος.

Κάθε πότε γίνονται οι εφαρμογές;

Η απόσταση που πρέπει να έχει μια θεραπεία από την επόμενη είναι παραπάνω από ένας μήνας για να αποκομίσει η περιοχή εφαρμογής όλα τα οφέλη της μεθόδου laser. Μπορεί μέσα σε αυτό το διάστημα να μην έχουν βγει καθόλου οι τρίχες ή να έχουν βγει ελάχιστα. Παρόλα αυτά η συνεδρία γίνεται κανονικά στον χρόνο της.

Τι πρέπει να προσέχω πριν η μετά την αποτρίχωση;

Πριν την αποτρίχωση δεν πρέπει να έχετε κάνει κερί για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Καλό είναι δύο ημέρες πριν την εφαρμογή laser να έχει ξυριστεί η περιοχή εφαρμογής. Μετά την αποτρίχωση δεν επιτρέπεται για τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν ή μετά, η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.

Ποια είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα;

  • Πάνω από 80% απαλλαγή από την τριχοφυΐα
  • Η θεραπεία -ειδικά με την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας- είναι εντελώς ανώδυνη
  • Είναι κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος και ποιότητα επιδερμίδας
  • Η αποτρίχωση laser είναι απόλυτα ασφαλής μέθοδος, εγκεκριμένη από επίσημο φορέα
  • Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το σώμα

Πόσο κοστίζει η αποτρίχωση laser;

Στην αποτρίχωση laser πάντα υπάρχουν προσφορές σε συνδυαστικές περιοχές στο σώμα. Το κόστος είναι πολύ ελκυστικό αρκετούς μήνες του χρόνου. Ανάλογα με τις περιοχές ενδιαφέροντος, προκύπτει και η καλύτερη προσφορά.