Διόρθωση ραγάδων

Συχνό φαινόμενο μετά από εγκυμοσύνη ή μετά από αυξομειώσεις βάρους, σε άντρες και γυναίκες. Οφείλονται σε ατροφία και απουσία στοιβάδων του δέρματος.

Όταν είναι πρόσφατες, όταν δηλαδή έχουν ρόδινο χρώμα που σημαίνει ότι δεν έχει περάσει περισσότερο από 1-2 χρόνια από την εμφάνισή τους είναι δυνατόν να βελτιωθούν σε ποσοστό 40-70% με τη βοήθεια του Laser. Το LASER καθώς απορροφάται από το δέρμα, προκαλεί υπερέκκριση κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα οι ραγάδες που έχουν ροδαλό πυθμένα (πρόσφατες) να επουλώνονται, δίνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Οι παλιότερες ραγάδες, όταν το χρώμα είναι λευκό, δεν επιδέχονται βελτίωση. Απλά, αρκούμαστε να χρησιμοποιούμε κρέμες που ενυδατώνουν και δίνουν ελαστικότητα στο δέρμα.

Το LASER είναι αυτή τη στιγμή η μοναδική μέθοδος που μπορεί να επουλώσει τις ραγάδες:

  • Γρήγορα
  • Χωρίς πόνο
  • Χωρίς κανένα κίνδυνο
  • Χωρίς κανενός είδους παρενέργειες

Τελευταία, συζητιέται η χρησιμοποίηση βλαστοκυττάρων για τη βελτίωση των παλαιών ραγάδων.

Πού σχηματίζονται οι ραγάδες;

Οι ραγάδες κάνουν την εμφάνισή τους στο χόριο, το μεσαίο στρώμα του δέρματος από το οποίο διατηρείται και το χρώμα της επιδερμίδας. Όταν είναι συνεχώς τεντωμένο, το χόριο κινδυνεύει να ραγίσει, προκαλώντας στην εξωτερική του επιφάνεια τις χαρακτηριστικές ραγάδες.

Οι ραγάδες εμφανίζονται, όπως προαναφέραμε μετά από εγκυμοσύνη και όταν υπάρχει απότομη αυξομείωση βάρους. Αρχικά εμφανίζονται σε μωβ απόχρωση, στη συνέχεια γίνονται διάφανες και καταλήγουν ασημί-λευκές. Δεν είναι σπάνιο οι ραγάδες να εμφανιστούν και στην εφηβεία, τόσο σε κορίτσια όσο και σε αγόρια, λόγω της πολύ γρήγορης ανάπτυξης του σώματος.

Από τι εξαρτάται η επιτυχία της θεραπείας;

Ο βαθμός της επιτυχίας της θεραπείας για την αντιμετώπιση των ραγάδων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Οι πιο σημαντικοί είναι ο τόνος του δέρματος, η ηλικία, η ποιότητα του δέρματος (αν το έχει κάψει ο ήλιος κ.α.), καθώς και οι διατροφικές συνήθειες.

Γιατί εμφανίζονται ραγάδες στο στήθος;

Η ταχεία ανάπτυξη των ιστών του μαστού στην εφηβεία και οι διάφορες ορμονικές αλλαγές στην εγκυμοσύνη προκαλούν στο στήθος λευκές ή διάφανες ραγάδες. Η αντιμετώπισή τους γίνεται επιτυχώς laser, χωρίς παρενέργειες.

Λοσιόν και κρέμες για ραγάδες – Ποια η αποτελεσματικότητά τους;

Τα καλλυντικά προϊόντα για τις ραγάδες ενυδατώνουν βαθιά την περιοχή που εμφανίζονται και ενισχύουν το κολλαγόνο. Έτσι, με την πάροδο του χρόνου οι ραγάδες βελτιώνονται. Το μειονέκτημα με τις κρέμες, είναι ότι είναι αποτελεσματικές μόνο όταν οι ραγάδες βρίσκονται στο πρώτο στάδιο και είναι κόκκινες. Αν είναι λευκές, τότε σημαίνει ότι έχουν εδραιωθεί στο χόριο και χρειάζονται άλλου τύπου θεραπείες, πιο δραστικές όπως είναι το laser.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις θεραπείες laser για τις ραγάδες;

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας μπορεί να αισθανθείτε ένα μικρό κάψιμο στην περιοχή, το οποίο υποχωρεί αμέσως μόλις αποσύρεται το laser από την επιδερμίδα. Η μόνη παρενέργεια που μπορεί να παρουσιαστεί είναι το κοκκίνισμα για λίγα λεπτά. Ο αριθμός των συνεδριών που χρειάζεται να κάνετε εξαρτάται από το μέγεθος των ραγάδων.