BLOG

LIFTING ΓΛΟΥΤΩΝ

Categories
lifting γλουτών

Οι γλουτοί στις γυναίκες είναι το σημείο του σώματος που τραβά τα βλέμματα, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι με το ελαφρύ ντύσιμο και την εμφάνιση στις παραλίες. Εδώ ο πλαστικός χειρουργός έρχεται να διορθώσει τα «κακώς κείμενα» με συγκεκριμένες παρεμβάσεις. Το lifting γλουτών είναι μια μέθοδος που μπορεί να σας χαρίσει εύκολα και ανώδυνα τους γλουτούς των ονείρων σας.

 

Lifting γλουτών για μικρή χαλάρωση

Μια μικρή χαλάρωση γλουτών στην κάτω επιφάνεια, στις γλουτιαίες πτυχές, ενώ η γενική εικόνα είναι καλή, μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα.

Με τη βοήθεια της τοπικής αναισθησίας και της μέθης, σε οργανωμένο χειρουργείο παρουσία αναισθησιολόγου αφαιρείται το χαλαρό δέρμα και το λίπος που δημιουργεί το πρόβλημα. Η αφαίρεση του χαλαρού δέρματος και του λίπους πραγματοποιείται μέσω μιας μικρής τομής στη γλουτιαία πτυχή.

Μετά από αυτή την μικροεπέμβαση η  ανάρρωση της ασθενούς είναι πολύ γρήγορη. Ο χρόνος της ανάρρωσης εξαρτάται από τον βαθμό που ο ασθενής θα ακολουθήσει τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.

Lifting γλουτών με μεγάλη χαλάρωση

Εάν έχουμε γυναίκες με μέτρια ή μεγάλη χαλάρωση και πτώση των γλουτών, οι γλουτοί τότε ανασηκώνονται για στηθούν πιο καλά. Η μεγάλη χαλάρωση ενδέχεται να προκύπτει  είτε λόγω ηλικίας (άνω των 40 ετών), είτε λόγω μεγάλης απώλειας βάρους.

Αν μάλιστα είναι και ιδιαίτερα μεγάλος ο όγκος των γλουτών, το lifting μπορεί να συνδυαστεί με λιπογλυπτική. Και σε αυτή την επέμβαση αφαιρείται το χαλαρό δέρμα που περισσεύει.

Στις περιπτώσεις με αρκετή χαλάρωση και σε συνδυασμό με τη μόδα που απαιτεί πιο αποκαλυπτικά εσώρουχα και μαγιό, οι τομές ανεβαίνουν όλο και ψηλότερα, για να καλύπτονται από τα εσώρουχα.

Έτσι, φτάσαμε σήμερα η καινούργια τεχνική να τοποθετεί τις τομές ψηλά, στο όριο της μεσογλουτιαίας πτυχής, δηλαδή στην γραμμή string. Η τεχνική αυτή ονομάζεται butterfly (πεταλούδα).

Πιο συγκεκριμένα, ο Πλαστικός Χειρουργός αφαιρεί μια άτρακτο δέρματος από τον κάθε γλουτό και ανασηκώνει το δέρμα από τους μυς στο επίπεδο του υποδορίου λίπους. Έτσι, τραβώντας το δέρμα προς τα πάνω δημιουργείται μια νεανική, αλλά και αθλητική όψη.

Τεχνική butterfly

Η επέμβαση γίνεται συνήθως με γενική νάρκωση και διαρκεί από 2 έως 2,5 ώρες.

Δεν χρειάζεται παραμονή στην κλινική και η ασθενής επιστρέφει άμεσα στο σπίτι της. Τις πρώτες 15 ημέρες υπάρχει δυσκολία στην καθιστική θέση. Όμως, μετά το πέρας αυτού του διαστήματος μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας φορώντας ειδικό κορσέ για ένα μήνα. Άσκηση μπορείτε να ξεκινήσετε μετά από 30 ημέρες περίπου από τη χειρουργική επέμβαση.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και διαρκούν για 10-12 χρόνια. Ακόμη και μετά το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος, οι γλουτοί είναι σε πολύ υψηλότερη θέση από αυτή που ήταν πριν την επέμβαση. Τις δύο πρώτες εβδομάδες υπάρχει οίδημα και ίσως λίγες μελανιές στη περιοχή. Η ουλή κρύβεται ακόμα και με ένα μικροσκοπικό εσώρουχο. Οι μετεγχειρητικές επιπλοκές είναι σπάνιες και αφορούν σε ποσοστό λιγότερο του 0,5%. Στις επιπλοκές ανήκει η εμφάνιση αιματώματος στην περιοχή και η εκδήλωση φλεγμονή. Οι επιπλοκές αυτές δεν είναι σοβαρές και αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά.

BOX: Η τελευταία λέξη της επιστήμης

Είναι τεχνική αύξησης του όγκου των γλουτών που στηρίζεται στο λίπος και στα βλαστοκύτταρα.

Πιο συγκεκριμένα, μεταφέρουμε λίπος από άλλα σημεία του σώματος με τη μέθοδο της λιποπρόσθεσης στους γλουτούς. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται ο όγκος τους  και φαίνονται πιο στητοί και ανορθωμένοι.

Με ειδική επεξεργασία μιας συγκεκριμένης ποσότητας λίπους που έχει αφαιρεθεί από άλλο σημείο του σώματος, η οποία γίνεται στο χώρο του χειρουργείου και διαρκεί περίπου μια ώρα παράγονται ενεργά βλαστοκύτταρα. Τα βλαστοκύτταρα αυτά τα παίρνουμε από τον λιπώδη ιστό και τα εγχέουμε στους γλουτούς, ώστε με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται επιπλέον όγκος στον κάθε γλουτό που θα διαρκέσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Είναι μέθοδος που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται ήδη σε αρκετά περιστατικά, τα οποία παρακολουθούνται ως προς την εικόνα τους.

Πριν από την οποιαδήποτε επέμβαση στο ιατρείο του Πλαστικού Χειρουργού πρέπει να γίνει συζήτηση και εξέταση για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή εφαρμογή για το πρόβλημά σας. Ο κάθε γλουτός και η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα.

Ο προεγχειρητικός έλεγχος περιλαμβάνει τις παρακάτω εξετάσεις:

  • γενική αίματος
  • βιοχημικές εξετάσεις
  • καρδιογράφημα
  • ακτινογραφία θώρακος

Επίσης, πριν τη χειρουργική επέμβαση η ασθενής εάν είναι καπνίστρια θα πρέπει να προχωρήσει σε διακοπή καπνίσματος. Επίσης, η ασθενής θα πρέπει να διακόψει τη λήψη βιταμινούχων σκευασμάτων, ορμονών και φαρμάκων, όπως για παράδειγμα ασπιρίνη.

Ποιο είναι το κόστος της επέμβασης;

Τα κόστη αυτών των επεμβάσεων είναι πολύ προσιτά, οπωσδήποτε πολύ χαμηλότερα από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, το συνολικό κόστος εξαρτάται  και από το μέγεθος του προβλήματος, καθώς και από την κλινική στην οποία θα πραγματοποιηθεί η επέμβαση.

Εάν επιθυμείτε μια πλήρη μεταμόρφωση των γλουτών σας, ο Πλαστικός Χειρουργός Θάνος Κοντογιάννης βρίσκεται στη διάθεσή σας. Ο ιατρός έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από επιτυχημένα lifting γλουτών και είναι εξειδικευμένος στις πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές τεχνικές. Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε το ραντεβού σας.